niet zomaar een weblog

ICT-Services DJI

Op 1 augustus ben ik begonnen bij ICT-Services DJI in Gouda, als Linux-specialist. Tijd om even m’n eerste indrukken te digitaliseren.

Ik vond de vacature via werkenbijhetrijk.nl, en zo heb ik ook gesolliciteerd. Dat ging niet helemaal goed, want ik kreeg vervolgens een informatiepakket voor de functie van bewaarder… brakke databasekoppeling? Na een mailtje en een telefoontje heb ik mijn sollicitatie per e-mail aan het juiste adres gericht, en zo ging het balletje echt rollen. Deze vacature leek me leuk genoeg, waardoor ik m’n sollicitatie niet stopte toen het bij ING even beter leek te gaan worden. (Andere zaken heb ik toen wel gestopt, en ik heb zelfs een redelijk interessant aanbod afgeslagen!) Tijdens de gesprekken leek het over en weer te klikken, en toen ook nog bleek dat ING mij niet kon/wilde vasthouden, was de keuze snel gemaakt.

Ik zit nu in een team van 8 specialisten, gedeeltelijk op VMware, gedeeltelijk op Red Hat Enterprise Linux. Ik ga me voornamelijk op Linux richten, maar ga me ook met VMware bezighouden. Ons team doet 2e- en 3e-lijns support, en bestaat als zodanig nog maar een of twee jaar. Beheer en procedures enzo beginnen langzamerhand vorm te krijgen, maar er is ook nog voldoende braakliggend terrein om me op uit te leven.

Ik ben dus ambtenaar geworden; binnenkort moet ik daartoe een eed afleggen. Veel van de standaard ambtenaargrappen gaan niet op bij dit redelijk jonge team, maar af en toe kan de organisatie er wel wat van… begin deze week werd een pooltafel en een tafelvoetbaltafel in de hal geplaatst! Vandaag ging er een mailtje rond, dat die alleen gebruikt mogen worden rond lunchtijd en na 5 uur.

Tot nu toe ben ik voornamelijk bezig met inlezen, aan de ene kant over de systemen die we hebben staan, aan de andere kant over Red Hat. Van Linux/UNIX weet ik natuurlijk wel wat. In het verleden heb ik gewerkt met Slackware (2, met een 0.99 kernel!), Red Hat (3 of 4 oid), Mandrake, Solaris, FreeBSD, Ubuntu en tegenwoordig OS X. Ik moet nu dus voornamelijk kijken naar de Red Hat specifieke zaken, en ga daarom thuis wat rommelen met CentOS. Zeer binnenkort moet ik het geheugen van m’n iMac uitbreiden, want 1 GB blijkt weinig te zijn als je ook nog een of twee virtuele machines wilt draaien…!

2 Comments

  1. Ha Jeroen,

    Ik snap geen bal van wat je gaat, doen maar het klinkt erg enthousiast, dus ik hoop dat je het er naar je zin zult hebben!

    Groetjes,

    fenn

    Reactie by Fenn — 11 augustus 2007 @ 21:38

  2. Ha Jeroen,

    Ook ik wens je veel werkplezier daar op je nieuwe stek.
    Tafelvoetbal….zucht, I wish…
    later!
    Ab

    Reactie by Ab — 27 augustus 2007 @ 17:31

Sorry, the comment form is closed at this time.

 

Bad Behavior has blocked 2832 access attempts in the last 7 days.