niet zomaar een weblog

Zonsverduistering 1999

1999

In 1999 heb ik de zonsverduistering vanuit Oostenrijk gezien. Als onderdeel van de zomervakantie waren Dorine en ik naar m’n broer (Ardjan) in Wenen gereisd. Vanaf daar zouden we een goede plek opzoeken om de eclipse te zien. Met z’n vieren (Ardjan, Vera, Dorine en ik) zijn we vanuit Wenen (in een file!) naar het zuiden gereisd, Burgenland in, richting oostgrens. Ter hoogte van Sopron (maar nog net in Oostenrijk) hebben we een goed plekje midden tussen de akkers gevonden, net ver oostelijk genoeg om aan de rand van een wolkengebied te zitten. Iets langer dan twee minuten hebben we de zon zich zien verschuilen achter de maan.
Verslagen en foto’s vanuit andere gebieden staan hier.

1 reactie

  1. […] Daarna door naar Wenen, waar we te gast waren bij m’n broer en z’n vrouw. Dit was een prima uitvluchtbasis om de zonsverduistering te zien. Daarvoor hadden we een prima plekje gevonden ergens in Burgenland. […]

    Pingback by de Verdieping » Blog Archive » Oostenrijk — 27 april 2006 @ 23:24

Sorry, the comment form is closed at this time.

 

Bad Behavior has blocked 543 access attempts in the last 7 days.