niet zomaar een weblog

Stoffel

Mag ik u voorstellen aan Stoffel:
Stoffel

Ergens vorig jaar zagen we vanaf onze kantoortuin op de 3e plotseling een schildpad in de sloot naast de parkeerplaats zwemmen. Een schildpad? Jazeker, een schildpad. Vermoedelijk ooit gehouden als huisdier, maar te groot geworden voor een klein aquarium… We noemden hem Stoffel.

Na de winter hebben we regelmatig naar beneden gekeken, om te zien of Stoffel nog bij ons was. En toen het warmer werd, waarempel, daar was-ie weer!
Stoffel

Met het warme weer van de afgelopen tijd zwom hij regelmatig rondjes in de sloot. Toch waren we wat verward: soms leek hij er anders uit te zien dan op andere dagen…

Op een dag zagen we twee Stoffels tegelijkertijd! Niet veel later zelfs drie… En gisteren vier! Dus vandaag m’n fototoestel maar eens meegenomen; helaas liet Stoffel zich vandaag maar in tweevoud zien.
Stoffel en Stoffel
(Voor een inschatting van de grootte: let op de weerspiegelde bakstenen.)

Voor ons is Stoffel een aangename onderbreking tijdens de hektiek, escalaties en frustraties over de onderbezetting sinds de laatste reorganisatie. Weet iemand hoe we een schildpad kunnen bedanken met wat lekkers?

5 Comments

 1. Krop sla

  Reactie by PaBeS — 26 juli 2006 @ 23:08

 2. stoffels eten ook brokjes kattevoer…
  misschien kan chico daar wat van missen…

  Er is vanochtend een pakje naar je onderweg gegaan.
  De meneer op het postkantoor houdt zo van frankeren dat hij 3 bedragen invult op zijn apparaat om maar veel op de envelop te kunnen plakken!

  Wie weet is het masker wat er in zit ook goed tegen de werkstress…

  Liefs,

  Fenneke

  Reactie by Fenneke — 29 juli 2006 @ 8:27

 3. […] Stoffel heeft de winterslaap goed doorgebracht, en is deze ochtend weer opgedoken! Wel hebben we wat zorgen i.v.m. een oever die afgelopen winter schuin is gemaakt. Hierdoor kan Stoffel voor ons gevoel iets te makkelijk op de openbare weg (autoweg, max 100 km/h) terecht komen… We zitten inmiddels te denken over een Stoffel Detectie System, met verkeerslichten en slagbomen. […]

  Pingback by de Verdieping » Blog Archive » He’s back! — 2 april 2007 @ 10:33

 4. Ik mis stoffel!

  Reactie by Richard — 3 juli 2007 @ 16:33

 5. […] Hielden we bij ING schildpadden, in Gouda heerst een andere trend… […]

  Pingback by de Verdieping » Blog Archive » Gouda Wildlife — 13 september 2008 @ 23:27

Sorry, the comment form is closed at this time.

 

Bad Behavior has blocked 402 access attempts in the last 7 days.