niet zomaar een weblog

Concertje

Pain of Salvation, Boerderij Zoetermeer.

Concertje

Kim Wilde, Tivoli Utrecht.

Taizé in Hendrik-Ido-Ambacht

Op 28 december ontvingen we in De Open Hof 160 jongeren, deelnemers aan de Europese ontmoeting van Taizé in Rotterdam. De dagen ervoor ontvingen we de laatste aanmeldingen als gastgezin, uit wel 8 verschillende kerken en gemeenten in Hendrik-Ido-Ambacht. Alle jongeren konden bij gastgezinnen ondergebracht worden.

Vanaf dat moment werden de dagen gevuld met gebedsvieringen (in De Open Hof en in Ahoy), gespreksgroepen, workshops, en veel geregel. Gastgezinnen, gemeenteleden en gasten vierden samen oud-en-nieuw in de kerk, met een groot feest, waarin de gasten iets uit hun land (Oekraïne, Roemenië, Hongarije, Polen, Duitsland, Italië en Zwitserland) lieten zien.

Foto’s uit Hendrik-Ido-Ambacht staan hier.

Concertje

Tori Amos & Metropole Orkest, HMH Amsterdam.

Oostenrijk en Zwitserland

Deze zomer hebben we het weer eens hogerop gezocht. Maar we begonnen laag, in Wenen, waar we m’n ouders, broer en familie, en Dorine hebben ontmoet.
Daarna zochten we de sneeuw op. De eerste halte was Lienz, alwaar bleek dat de regen die we in Wenen hadden, daar als sneeuw was gevallen.
Om snel naar de hoge Zwitserse alpen te gaan, besloten we om grotendeels aan de zuidkant om de alpen heen te rijden, met een tussenstop in Locarno.
De echte hoogte vonden we rond Saas-Grund. Daar in de buurt ben ik voor het eerst naar een top boven de 4000 meter gelopen: de Allalin.
En omdat we het niet konden laten, gingen we daarna nog naar Grindelwald, waar we bij de Jungfraujoch ook nog over de gletsjer hebben gewandeld.
Foto’s staan hier.

Berlijn

Vlak na de Wende ben ik een paar keer in Berlijn geweest. En daar zag ik een gescheurde stad. Nu, zo’n 20 jaar later, werd het tijd om eens te gaan kijken hoe de stad gelijmd is; we zijn er een lang weekend geweest. Foto’s staan hier.

RIP: de gloelamp

Vandaag hebben we de laatste gewone gloeilamp in huis met pensioen gestuurd. We hebben nu halogeenlampen, spaarlampen en ledlampen. En onze energie krijgen we sinds kort alleen nog maar van de wind.

Wie volgt?

Sirene

Afgelopen week stond ik weer eens in de file, van Gouda naar Rotterdam. In m’n achteruitkijkspiegel zag ik een blauw zwaailicht over de vluchtstrook langskomen, en even later reed de politieauto met sirene voorbij. Ongeveer 20 seconden later hoorde ik plotseling een sirene door de boxen van de autoradio, en het scherm meldde “!SIRENE!”. Jammer dat het te laat werkt…

Concertje

Stream of Passion, Paard van Troje Den Haag

Zuinig(er)

Mijn auto houdt, per tankbeurt, het verbruik bij. Op dit moment heb ik op de huidige tank ruim 900 km gereden, en het verbruik staat op 4,6 l/100km. Dat viel me dan toch eigenlijk wel een beetje tegen… tegenwoordig kan dat veel beter!

Om een lang verhaal kort te houden: afgelopen weekend heb ik m’n handtekening gezet, over ongeveer 3 weken staat-ie voor de deur! Mét zonnepanelen en iPod-aansluiting. Rijden moet immers wel leuk blijven. 🙂
pri09_gal_011_1024_tcm27-892800

« Previous Entries  

Bad Behavior has blocked 314 access attempts in the last 7 days.