niet zomaar een weblog

Vos

Eerder heb ik al bericht over een stukje van de dierenwereld vlak bij m’n werk: Stoffel. Vandaag een nieuwe toevoeging: de vos.
Vos

Het beest lijkt een plekje te hebben gevonden onder de restantan van een verlaten ingestorte loods. Vandaag had een collega (dank, Jeroen!) z’n camera bij zich. Helaas heeft hij maar 200mm zoom, dus ik ga toch maar weer eens proberen om m’n camera met 300mm zoomlens (op analoog, maar aangezien m’n CCD chip in m’n digitale camera een stuk kleiner oppervlakte heeft, mag je die 300mm maal 1,6 doen) in m’n koffer te proppen.

Overigens hoorde ik iemand zeggen dat de vos ook al een keer samen met twee kleintjes is gespot. Misschien binnenkort dus meer nieuws!

Tussen de collega’s is nog wat discussie over de naam van het beest. Wellicht ook daarover binnenkort meer.

6 Comments

 1. […] Inmiddels zit ik weer te genieten van de natuurfilm “achtertuin”. Zojuist liep pa vos door de tuin heen te banjeren (de buurvrouw is niet thuis). In de tuin van de buren, achter de schutting, waren er vier vette duiven op de composthoop aan het scharrelen, die ik wel kon zien van tweehoog, maar hij niet. Met pa vos’ reuk is blijkbaar weinig mis, want met één sprong zat hij bovenop de schutting (1 m 70 hoog) en met de volgende sprong zat hij op de mesthoop. Ondertussen maakte de eekhoorn die twee meter verder op dezelfde schutting zat, een noodsprong naar een boomtak een meter boven hem. Pa had het echter op de duiven voorzien, die hem helaas iets te snel af waren. Ietwat teleurgesteld is hij vertrokken naar een volgende tuin. Inmiddels ligt ma vos op het plastic van onze composthoop te slapen. Overigens zijn vossen in de tuin niet zo’n typisch engelse verschijning als ik dacht. Jeroen ziet tegenwoordig vossen vanaf zijn kantoor in Rotterdam, zie de foto’s en het verhaal op zijn blog. […]

  Pingback by Dorine » Blog Archive » vrijdag — 20 april 2007 @ 20:03

 2. reynaard/reintje

  enne heb je m hier al gemeld?

  Een website met recente waarnemingen van vossen:
  http://www.waarneming.nl/naam.php?id=428&werkgroep=O&start=30&toon=1

  Reactie by Fenn — 20 april 2007 @ 20:52

 3. Ik stem voor Lowieke.
  Hatsjikiedeeeeee!!!

  Reactie by AnnevO — 20 april 2007 @ 20:57

 4. En ik voor Roos
  🙂

  Reactie by Steffen M. Boelaars — 21 april 2007 @ 21:10

 5. Oh en reken jezelf niet te rijk trouwens. Je mag de focal length ‘slechts’ maal 1,5 doen. (Er van uit gaand dat je’m op die D70 zet)

  Reactie by Steffen M. Boelaars — 24 april 2007 @ 1:25

 6. Die D70 (met een 200mm zoom) is van een collega (en naamgenoot, om het ingewikkeld te maken). Zelf heb ik een 300D met een 300mm zoom. Geldt ook daarvoor 1,5? Ik hoor heel vaak 1,6 zeggen voor zo’n combi…

  Reactie by Jeroen Besse — 24 april 2007 @ 1:30

Sorry, the comment form is closed at this time.

 

Bad Behavior has blocked 825 access attempts in the last 7 days.